Oricât ar părea de curios, strămoșii noștri daci și romani habar nu aveau de dulceață. Nici Ștefan cel Mare nu a mâncat dulceață – cum nici mămăligă nu i-a fost dat să guste. Și asta pentru că, până la un moment anume al istoriei, europenii au conservat fructele numai în două feluri: uscate și puse la păstrare în miere (de altfel, varianta asta, cu fructele puse în miere, iar borcanul – sau chiupul de lut – îngropat în pământ aveam s-o întâlnesc și-ntr-un sat din Moldova, și-ntr-unul dintr-o insulă grecească, semn că unele rețetare străvechi încă se mai păstrează, pe ici pe colo).
Vezi articolul original 168 de cuvinte mai mult
Pai,n-aveau zahar, dar aveau mierea la dispozitie si o utilizau in toate formele posibile si o mai si exportau.
ApreciazăApreciază
Da, aveau miere din belsug, o miere minunata si ecologica, pleca cu butoaiele la romani si la turci… acum mancam acadele in loc de miere!!!
ApreciazăApreciază