CUM NE FERIM DE ESCROCHERIILE ȘI ÎNȘELĂCIUNILE DE PE INTERNET

CUMPĂRAREA DE LIKE-URI

E bine să cumpărăm Like-uri, adepți, urmăritori pe internet?

Cumpărarea de aprecieri sau adepți: o idee foarte proastă!

DE ANTHONY LEGROS · PUBLICAT 4 APRILIE 2021 · ACTUALIZAȚI 8 APRILIE 2021

Într-un articol anterior, am discutat problema recenziilor false pe internet . În acesta, vom arunca o privire la un fenomen în creștere și, probabil, mai devastator: popularitatea falsă . Această practică constă în cumpărarea de aprecieri sau adepți pentru a crește popularitatea unui cont și, prin urmare, pentru a-i oferi mai multă credibilitate. Deși poate părea interesant la prima vedere, cei care se răsfăță cu ea cad de fapt într-o capcană cu mai multe fațete. Și, de fapt, singurii câștigători adevărați sunt vânzătorii de vise de popularitate ieftine!

Obiectivul acestui articol este, prin urmare, dublu: să ajute consumatorii rețelelor sociale să identifice falsa popularitate și să arate că cumpărătorii au multe de pierdut în istorie. Acest lucru este cu atât mai important cu cât era știrilor false pare să fie la apogeu 😉.

Importanța like-urilor

Înainte de a merge mai departe în acest articol, merită să răspundeți la această întrebare esențială: de ce aprecierile sunt atât de importante? Acest lucru ne va ajuta să înțelegem cum a apărut un astfel de sistem.

O parte din răspuns se află în mijlocul creierului nostru prin ceea ce se numește prejudecată de popularitate cognitivă . Perfect explicată în acest videoclip de jurnalistul canadian Louis T , tendința de popularitate este o scurtătură automată pe care creierul nostru o ia pentru a estima în mod natural și rapid credibilitatea sau calitatea unui conținut sau a unei persoane. Scumpa noastră masă gri asociază, prin urmare, automat popularitatea și calitatea, bazându-se pe dovezi sociale .

În contextul exemplelor noastre, dovada socială poate fi de tot felul:

  • Numărul de vizualizări ale unui videoclip Youtube
  • Cantitatea de abonați pe Facebook, Instagram
  • Număr de urmăritori pe Twitter
  • Recenzii pe platforme specifice precum Amazon, Trustpilot sau Tripadvisor

Pe scurt, odată cu apariția internetului și în special a rețelelor sociale, like-urile au devenit dovezi sociale cu o influență majoră asupra comportamentului mulțimilor. Această remarcă se referă atât la utilizatorii de Internet umani care caută informații, cât și la algoritmii care o folosesc în mod constant.

Popularitatea este, prin urmare, fără îndoială un mijloc de existență pentru un utilizator de internet sau o societate …

Imagine generată prin ranzey.com

Cumpărarea de like-uri: de la influență la manipulare

După cum tocmai am văzut, popularitatea influențează mai mult sau mai puțin conștient modul în care înțelegem calitatea unei informații sau a unei persoane. Și chiar dacă putem spune că nu are neapărat o legătură, este mai puternică decât noi …Având în vedere acest lucru, site-urile web s-au specializat în activitatea profitabilă de vânzare a popularității false .

Cum functioneaza ? Cine sunt aduși fanii celebri?

Atunci când un utilizator, un influencer sau o companie se apropie de vânzătorii de like-uri, i se propune să obțină like-uri sau alte „dovezi sociale” în schimbul banilor. (Ca 100 de abonați pe Instagram pentru 4, 1000 de vizionări video pentru 10 euro …).

Pentru a efectua această „ispravă”, sunt utilizate mai multe tehnici, dintre care majoritatea:

  • Roboți : acestea sunt programe de calculator special concepute pentru a efectua acțiuni. Pe rețelele de socializare, multe conturi sunt create de roboți însărcinați ulterior cu vizionarea videoclipurilor, clic pe aprecieri sau conținut generat de clienți.
  • Conturi zombie : conturile zombie sunt conturi care nu trăiesc … Nu publică, sunt urmărite prost și se abonează doar la alte conturi . Sunt comandate de vânzătorii de like. Deși pot fi gestionate de roboți, acest lucru nu este întotdeauna cazul.
  • Conturi comunitare : în acest caz, aceștia sunt oameni invitați să interacționeze pe conturile altor membri ai comunității. Prin urmare, toată lumea beneficiază de acțiunile altor membri ai respectivei comunități: un fel de împărtășire de like-uri!

Mai simplu spus, în majoritatea cazurilor, „fanii” aduși de platformele plătite își au originea în ceea ce se numesc ferme de clicuri . Mii de dispozitive sunt conectate la mai multe rețele pentru a simula existența oamenilor. Aceste clicuri sunt revândute pe platforme care le revând ei înșiși utilizatorilor de internet care doresc să câștige popularitate.

Unde este escrocheria?

Cu o privire naivă, s-ar putea întreba, unde este problema? Există vreo înșelătorie undeva?

Toate acestea amintesc de modul în care funcționează publicitatea și nu văd unde este răul …

Într-adevăr, dacă aceste companii ar promova pur și simplu conturile sau conținutul clienților lor pentru a genera interacțiuni vizate, nu ar exista nicio problemă. Cu toate acestea, într-o mare majoritate a situațiilor, acest lucru este departe de a fi cazul! Aceasta este principala critică care poate fi făcută: înșelarea clienților lor susținând interacțiuni umane și direcționate care sunt total false. În plus, unii dintre ei susțin chiar că nu există niciun risc pentru client, ceea ce nu este chiar adevărat, așa cum vom vedea mai jos.

Aproape toate platformele genului susțin originea umană a recenziilor lor.

De unde să cumpere like-uri?

Există mai multe platforme pe internet specializate în această activitate. Fără a-i promova sau a pretinde că se numără printre cei care își înșeală clienții, este posibil să numim câțiva:

  • Instant-fans.com : această platformă de limbă engleză este foarte bine cunoscută în special pentru procesul său împotriva Facebook .
  • Followerspascher.com : Acest site francez se bucură de o notorietate mare și susține prețuri mici.
  • Fastlikes.fr : Acest site, care vinde masiv popularitate, străbate toate rețelele sociale (de la Facebook la Tiktok prin Twitter).

Signal-scam nu recomandă utilizarea acestui tip de platformă. De ce ?

De ce cumpărarea popularității false este o idee proastă?

Popularitatea pe internet este vitală, am explicat clar motivul de mai sus … Pe de altă parte, pentru popularitatea falsă, este mult mai îndoielnic!

Vizibilitate redusă cu fanii reali

Pentru a ști cui distribui conținut online, rețelele sociale folosesc un indicator numit rata de implicare . Acesta corespunde numărului de interacțiuni (comentarii, aprecieri și distribuiri) efectuate de comunitatea dvs. cu privire la numărul de abonați. Evident, având o proporție ridicată de abonați care nu interacționează cu conținutul dvs. (deoarece sunt roboți neobișnuiți sau oameni), rata de implicare este foarte diluată .

Așadar, folosind acest tip de truc pentru a câștiga popularitate, te împuști în picior fără să știi. Cumpărarea de aprecieri este, prin urmare, o operațiune care nu poate fi viabilă pe termen mediu și lung.

Dispariția regulată a conturilor false

Citind rândurile anterioare, veți fi înțeles că achiziția abonaților se efectuează în principal prin conturi false . Rețelele sociale luptă activ împotriva acestei practici și în mod regulat, milioane de conturi sunt șterse automat. De exemplu, în 2019, Facebook a șters aproape 3,2 miliarde !!! Acest tip de curățenie mare se face în mod regulat de rețelele sociale pentru a evita pierderea calității de membru al comunităților lor.

Deoarece aprecierile și vizualizările sunt legate direct de conturi, este inutil să spunem că ștergerea acestora elimină implicit abonamentele și acțiunile dobândite anterior. Dintr-o dată, riști să pierzi fructul investițiilor tale pe aceste platforme. Inutil să spun că nu vor răspunde la reclamațiile dvs.

Riscul interzicerii rețelelor sociale

Achiziționarea de like-uri este o practică interzisă de condițiile de utilizare a majorității rețelelor sociale. Dacă unul dintre ei suspectează cu tărie că ați folosit un anumit tip de instrument, contul dvs. ar putea fi interzis.

Vei plânge apoi către Marc Zuckerberg spunând că interdicția a fost abuzivă !!! 

Pierderea încrederii și a vizibilității generale

Unii membri ai comunității dvs. pot fi vigilenți și se pot interesa de evoluția numărului de abonați. Dacă în timpul unei curățări majore de primăvară numărul dvs. de abonați scade brusc, este un pariu sigur că unii vor observa acest lucru. Veți fi apoi târât și spânzurat în piața publică pentru înaltă trădare către comunitatea dvs.

Deci, ferește-te de Bad Buzz și de flashback-ul reputației electronice … Este dificil să te întorci după un astfel de calvar și chiar și abonații adevărați fug!

Risc legal: practici de marketing înșelătoare

Întrebarea a fost ridicată de mai multe ori . Cumpărarea de aprecieri pe internet este legală sau nu?

În prezent, nici o jurisprudență nu pare să se fi pronunțat asupra acestor practici. Faptul rămâne că, într-o zi sau alta, creșterea popularității sale pentru a manipula mulțimile ar putea fi caracterizată ca o practică de afaceri înșelătoare .

Dacă experiența te ispitește, roagă-te să nu te regăsești în inima problemei!

Pentru mai multe

Excelentul YouTuber Defakator a realizat un tutorial pe această temă. Aflăm cum să detectăm conturile false și ce fel de personalitate implică cumpărarea de aprecieri. O adevărată delicatese! Iată videoclipul său pe această temă:

Anthony Legros

Fondator al site  ului Signal-Arnaques , îmi place să împărtășesc cunoștințele mele despre escrocheriile pe internet și să le ofer consumatorilor sfaturi despre cum să se protejeze.

Sunt convins că lupta împotriva escrocheriilor trebuie să treacă printr-o colaborare între comunitatea umană / inteligență artificială. TweetAcțiuneAcțiune.

ALTE TEME INTERESANTE:

*ESCROCHERII CU ABONAMENT ASCUNS

Articolul este preluat de pe : https://www.signal-arnaques.com/

Un răspuns la „CUM NE FERIM DE ESCROCHERIILE ȘI ÎNȘELĂCIUNILE DE PE INTERNET

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s