BĂTAIA DE JOC A INTERNETULUI

ÎNȘELĂTORII ȘI FURTURI PE INTERNET

După cum spuneam într-un articol mai vechi am lipsit ceva timp de pe internet din motive obiective. După ce mi-am mai revenit am început ușor-ușor să scriu și să mai citesc articole. Am fost destul de mirat să constat că în căutările pe Google ale numelui blogului meu *imaginecontinua* nu mai apar articolele și imaginile mele( peste 1300 de articole și căteva mii de imagini) , ci încă de pe prima pagină de căutare, după 3-4 poziții, incep să curgă zeci și sute de anunțuri publicitare, la prima vedere, dar în realitate înșelătorii în toată regula. În esență, la prima vedere, neregulile sunt următoarele:

 • Numele blogului meu este folosit neautorizat în vederea obținerii de câștiguri financiare, împotriva voinței mele.
 • Fotografii din colecția mea personală, marcate cu sigla – imaginecontinua – sunt preluate și prezentate ca bunuri ce pot fi cumpărate, deșii cei care le pun în vânzare nu le dețin, obiectele respective aflându-se în proprietatea mea.
 • Posibilii cumpărători vor achita produsul respectiv dar, din păcate nu îl vor obține niciodată pentru că cel care le propune la vânzare nu le are, deci tot demersul este o excrocherie premediată și bine pusă la punct, de vreme ce are un asemea impact.
 • Practic ei se folosesc de notorietatea mea și de obiecte aflate în proprietatea mea pentru a păcăli pe alții și pentru a obține bani, se pare nu puțini, judecând după numărul reclamațiilor depuse.

După cum puteți observa și titlul de prezentare este înșelător, este de fapt o înșiruire de cuvinte cheie, pe care le generează un robot. Totuși sunt puțini oameni care cunosc cuvintele cheie cu o căutare mare…

Menționez că această situație apare doar la căutările pe Google. Nu am găsit vreun asemenea anunț înșelător pe alte motoare de căutare pe care am căutat ( Bing și Yahoo), voi căuta și pe altele.

Aș putea să întorc problema pe toate părțile dar mă opresc aici cu speranța că onorabilul domn Google are pâinea și cuțitul în mână dar și butonul să oprească totul cu un singur CLICK

Cred, pâna la proba contrarie, că EL e cu noi și nu împotriva noastă.

8 răspunsuri la „BĂTAIA DE JOC A INTERNETULUI

 1. La căutările mele, primul apărut pe pagină a fost blogul, apoi facebook. Pe la poziţia 5 a fost siteul cu pălării din perioada interbelică, dar „imagineacontinua” apare numai la căutare, nu şi pe site. Acolo văd poze şi ei zic că vând pălăriile din poze, dar nu am văzut nimic asociat acestui blog.
  Sper să reuşiţi să scoateţi cumva numele de acolo.

  Apreciază

  • Da, cam așa este. Să vad cum voi reuși. da au copiat pozele, marea majoritate au sigla mea păstrată. Dar mai există ceva de genul: ,, imaginecontinua.wordpress.com.adultsinfo.com,, cu care eu nu am nici o legătură.Asta e o asociere directă.

   Apreciază

   • Am răscolit siteul lor după un număr de telefon. Aş fi vrut să-i sun, să comand o pălărie, să văd ce-mi spun. Curios, nu există număr de telefon deşi ei vând şi alte produse. Sper să nu păcălească pe nimeni. Primul semn e preţul, 25 de lei o pălărie din 1920? Plus metoda de plată, nu existpă varianta cu plata la curier.
    Auch! Mai e unul? Nu se poate raporta cumva? Ia să văd dacă pot.

    Apreciază

 2. Pingback: EXCROCHERII PE INTERNET | imaginecontinua

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s